Så hittar du rätt bröllopsfotograf i Stockholm

Ett giftemål är ofta en viktig händelse i livet. Och fotografier från den stora dagen är något de flesta av oss vill ha. Då är det viktigt att bilderna ser bra ut. En vän eller släkting med en aldrig så bra kamera kan inte mäta sig med ett proffs. Men det finns några saker att göra och tänka på om ni vill anlita en bröllopsfotograf i Stockholm med omnejd.

Var ute i god tid

Professionella bröllopsfotografer är ofta uppbokade i över ett år fram i tiden. Var tidigt ute, så att ni får den fotograf som passar er bäst. Att anlita fotograf är inte något som kan skjutas upp, utan ni bör börja arrangera det så tidigt som möjligt.

Vilken sorts bröllopsfotografering har ni tänkt er?

Arrangerade bilder, eller en fotograf som är med under hela bröllopet och tar ”spontana” fotografier? Eller en mix av de båda? Om fotografen skall vara med under hela tillställningen är det viktigt att ni gemensamt går igenom dagen, så att ni båda vet vad som väntar. Och kommer fotografens klädsel och/eller personlighet att sticka ut på bröllopet? Har ni i stället tänkt er arrangerade bilder, hur länge kan ni tänka er att avvika från festligheterna, och hur lång tid vill fotografen ha?

Titta på många bilder av fotografen


Att någon är en duktig professionell fotograf betyder inte automatiskt att denne någon kan ta den typ av bilder ni vill ha. Begär att få se så många fotografier som möjligt, speciellt från tidigare bröllopsuppdrag. Många fotografer har också gallerier på nätet. Även om någon tar professionella bilder betyder det inte de har den stil ni eftersträvar, eller prisklass som lämpar sig, för just er bröllopsfotografering.

Om något går fel


Livet är oförutsägbart. Om den fotograf ni har ett avtal med inte kan komma, till exempel på grund av sjukdom, vad händer då? Hoppas på det bästa, men planera för alla eventualiteter.

Det finns mycket mer att tänka på, självklart. Men detta är en start i er jakt på de perfekta bröllopsbilderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>